סוף סוף הגיעה עונת הבזיליקום! מבחינתי, הטעם של בזיליקום הוא טעם של תיאבון ואני אוהבת אותו בכל צורה אפשרית - פסטו, פשטידה או סלט.  

הבזיליקום (או ריחן) הוא צמח תבלין שקל מאוד לגדל בגינה הביתית ואפילו בעציצים אך לרוב בעונת החורף הוא מתכנס לתרדמה או מת. אומרים שבאיטליה ריחו נחשב לריח של אהבה ושענף בשערו של אדם מסמל כי הוא עומד להינשא לאהובת ליבו. היא מצידה, אם בחרה להיענות לחיזוריו היתה מניחה עציץ של בזיליקום במרפסת ביתה.

היום בחרתי להכין לכם מתכון למנה קצת פחות שגרתית איתו - חביתיות בזיליקום טבעוניות. וכן, זה טעים כמו שזה נשמע וגם משביע ועושה נעים בבטן.  

חביתיות בזיליקום טבעוניות. צילום: ענת לשם

חביתיות בזיליקום טבעוניות (כשש יחידות, עשרים דקות הכנה)

מה צריך?

2-3 חופנים גדולים עלי בזיליקום

3/4 כוס קמח חומוס

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

מעט כורכום

כוס מים

איך מכינים?  

שמים בבלנדר את כל המרכיבים

טוחנים היטב 

במחבת ברזל או נון סטיק משומנת מעט מטגנים את החביתיות 

מטגנים מצד אחד עד שנוצרות בועות 

הופכים ומטגנים מעט מהצד השני

ו.... זהו! מגישים עם הממרח המועדף עליכם (בתמונה עם ממרח מעגבניות ולימון כבוש טחונים יחדיו וקוביות אבוקדו). 

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.