הקיץ הגיע בענק ואיתו עונת התירס, אז לכבוד התירסים המהממים שקיבלתי השבוע בסל השבועי שולפת את המתכון הכי שווה שיש

פולנטה טרייה עם שרי, טופו וצ'ימיצ'ורי (כשתי מנות, כחצי שעה הכנה)

מה צריך?

3 קלחי תירס טריים, גדולים וקלופים
15 עגבניות שרי חצויות
פלפל חריף ירוק מנוקה מגרעינים חתוך לפרוסות
3 שיני שום קלופות וקצוצות
חופן גדול עלי פטרוזיליה קצוצים
3/4 כוס חלב קוקוס איכותי
150 גרם טופו חתוך לקוביות
שמן זית
מלח

פולנטה טרייה עם שרי, טופו וצ'ימיצ'ורי. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

מחממים תנור ל-200 מעלות.

פורסים בתבנית עשר שרי חצויות ושמים לצלייה. כעבור כעשר דקות מוסיפים כ2/3 מפרוסות הצ'ילי. צולים עד להשחמה.

מורידים את העסיס של התירס מהקלחים: אני חורצת את הקלח עם סכין לאורך וגם באלכסונים ומוציאה את העסיס על ידי לחיצה בהחלקה עם סכין למריחה. מלכלך אבל שווה את זה!

שמים בסיר או מחבת מעט שמן זית. 

כשחם מוסיפים את עסיס התירסים ומבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס ומעט מלח, מביאים לרתיחה תוך ערבוב, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול תוך ערבוב מידי פעם כחמש דקות.

בינתיים טוחנים במכתש ועלי או בלנדר את הפטרוזיליה, השום, שארית הצ'ילי, שמן זית ומלח לממרח גס

במחבת נפרדת מחממים מעט שמן זית ומטגנים קלות את קוביות הטופו.

שמים בצלחת הגשה את הדייסה ומעליה את התוספות.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.