עושר פירות הקיץ בשווקים מסחרר. הכל יפה וצבעוני ומזמין כמו שרק הטבע יכול, ומכולם בחרתי בשזיפים האדומים הקטנים מלאי העסיס והטעם.

הכנתי מהם רוטב שיצא ממש מופלא. יש השקעה ברוטב הזה.

את השזיפים קילפתי וגירדתי בפומפייה, הוספתי פלפל חריף, פלפל שושקה וכמה עגבניות שרי ותיבול מיוחד.

כשהרוטב קיבל גוף הוספתי קציצות בגודל השזיפים. תענוג צרוף.

צילום: ריאן

קציצות בשזיפים

החומרים לרוטב:

כ־20-15 שזיפים מהזן הקטן האדום (אפשר שחלק יהיו בשלים חלקית. זה מכניס חמיצות מעניינת)

2-1 שזיפים (מהזן הגדול), פרוסים לפלחים (לא חובה)

כ־8-6 עגבניות שרי (כדאי בצבעים צהוב ואדום)

פלפל חריף שלם

פלפל שושקה (הזן הצר והמאורך)

10 שיני שום פרוסות לאורך (עבה)

לימון (עדיף ליים), מיץ מחצי וגרידת ליים

פלפל שחור גרוס

מלח

מעט שמן לטיגון 

צילום: ריאן

אופן הכנת הרוטב:

קולפים את השזיפים. זה נשמע מפרך, אבל הזן הקטן והאדום מאוד נוח ומתקלף בקלות. מגררים בפומפייה. שמרו כמה שלמים והוסיפו לרוטב בהמשך. 

בסיר שטוח ורחב מחממים מעט שמן ומטגנים את הפלפלים עד צריבה. מוסיפים את השום ואת עגבניות השרי ומטגנים עוד כ־4 דקות. 

מוסיפים את מחית השזיפים וכוס מים רותחים. זה הזמן להוסיף גם את פלחי השזיפים הגדולים, אם יש.

מתבלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומצמצמים את הרוטב כ־20 דקות בערך.

בינתיים מכינים את הקציצות. 

החומרים לקציצות:

600 גרם בשר טחון

3 כפות קמח מצה

2 בצלים מגוררים וסחוטים

ביצה

1.5 כפיות פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים כחצי שעה במקרר. 

מכינים קציצות עגולות בגודל השזיפים ומטגנים קלות במחבת תוך כדי נענוע וסגירה מכל הצדדים. טיגון מהיר, מעין צריבה קלה.

מעבירים לרוטב ומבשלים על אש קטנה עוד כ־30 דקות.

נפלא עם אורז לבן או פתיתים.