הקרוואן המפנק

תשאלו את חיים משה, שאוהב לאכול כאן חומוס עם שקשוקה.

הקרוואן המפנק. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: החרושת 13, מורשה, רמת השרון

*בעלים: תמיר פטל

*הוותק: 25 שנה

*המנה הכי מבוקשת: חומוס עם שקשוקה

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: חומוס עם שקשוקה ומרק הבית (בחורף)

*סיפור בלתי נשכח שקרה במסעדה: "אנשים מגיעים לכאן מכל הארץ לקנות מזרנים ב'אלוף המזרנים' ואז ניגשים אלינו לאכול, עם המזרן ביד"

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: חיים משה

*הייחוד של המקום: הכול ביתי, נקי, ומחליפים שמן כל יום

*מחירים: חומוס בשקשוקה — 17, חומוס בצלחת — 25, פלאפל — 17, שניצל בפיתה — 22, שניצל בבאגט — 27, נקניקייה בפיתה — 20, נקניקייה בבאגט — 25, חביתת ירק — 17, סביח — 17, מרק הבית — 25. 

 הבאגט של יפת

סבא יפת ייסד אותו, ילדיו ממשיכים את המסורת, והסוד הוא בשקשוקה.

הבאגט של יפת. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: הרשות 2, הוד השרון

*בעלים: נריה מסאמי

*ותק: 55 שנה

*המנה הכי מבוקשת: באגט ביצה עם נקניקיות, שקשוקה

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: שקשוקה

*סיפור בלתי נשכח שקרה: סבא יפת התחיל כרוכל עם עגלה ניידת, מול קופת החולים ברחוב הרשות

*מפורסמים שמגיעים לאכול בדוכן: יובל המבולבל, לאון רוזנברג, עמיר פרץ כשהיה יו"ר ההסתדרות, יצחק מרדכי (כאדם פרטי), מפקד השב"ס וראשי ערים

*הייחוד של המקום: שומר על מסורת משפחתית, נשאר אותו הדבר כמו בימי סבא יפת, שייסד אותו. את השקשוקה מכין בבית

*מחירים: באגט ביצה עם נקניקיות — 25, שקשוקה בבאגט — 25, שקשוקה בלחמניה או בפיתה — 20, באגט עם חביתה — 23, באגט עם ביצה וטונה — 25. 

 חומוס לול

את החומוס מבשלים בסירי ענק בבוקר. בצהריים כבר סוגרים והולכים הביתה.

חומוס לול. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: טירה

*בעלים: לול בישארה ובנו אייטם

*ותק: 40 שנה

*המנה הכי מבוקשת: חומוס עם פול

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: חומוס עם פול

*סיפור בלתי נשכח שקרה בדוכן: המקום הוא סמל לדו-קיום בין ערבים ליהודים, תושבי כפר סבא נוהגים לאכול כאן בקביעות והתור בשבתות מגיע עד הרחוב

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: בכירי עיריית כפר סבא

*הייחוד של המקום: כל יום טרי. גומרים את הסיר של החומוס, סוגרים והולכים הביתה. בערך באחת וחצי בצהריים. את הסוד הם משאירים במשפחה

*מחירים: חומוס, שתי פיתות ובקבוק משקה — 25, חומוס עם פול כולל בקבוק משקה — 25, חומוס עם שקשוקה, כולל בקבוק משקה — 25, חומוס עם בשר, כולל בקבוק משקה — 35. 

חיים שניצל

חיילים יכולים לאכול בחינם. חוץ מהם, גם האמרגן של שלמה ארצי נהנה מהשניצל.

חיים שניצל. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: מבוא קדם 1 גיל עמל, הוד השרון

*בעלים: חיים מסילתי

*ותק: 20 שנה

*המנה הכי מבוקשת: שניצל בבאגט

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: שניצל

*סיפור בלתי נשכח שקרה בדוכן: "במהלך מבצע 'צוק איתן' הגיעו חיילי גולני לאכול אצלי, והזמנתי אותם כמובן לאכול בחינם, ואז אחד החיילים פירגן לי בפייסבוק. הפוסט הגיע לתוכנית 'הכול כלול', שלחו צוות לצלם אבל התביישתי להתראיין. שידרו בלעדיי"

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: השף אבי ברקו, שניים מהמתמודדים במירוץ למיליון, האמרגן של שלמה ארצי

*הייחוד של המקום: השניצל מבשר טרי, שמגיע יום-יום. מכין הכול במקום. כל החיילים — חינם

*מחירים: שניצל בבאגט — 30, בפיתה — 28, שקשוקה — 18, סביח — 15, פלאפל — 15, נקניקיות — 20. 

 סטקיית סבינו

אם שואלים את סבינו, אחרי 45 שנה, כל המנות מבחינתו מומלצות, מידת הבישול זאת השאלה.

סטקיית סבינו. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: דוד רמז 18, כפר סבא

*בעלים: סבינו

*ותק: את המקום פתח סבינו לפני 45 שנה, מיד אחרי שסיים את שירותו הצבאי

*המנה הכי מבוקשת: "אצלי הכול פופולרי, הכול טוב. כל אחד לפי הטעם שלו"

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: "כשלקוח שואל אותי מה אני ממליץ, אני אומר לו שייקח מה שהוא רוצה ושהכול יהיה בסדר. אני רק ממליץ לו לציין את מידת הבישול הנכונה"

*סיפור בלתי נשכח שקרה במסעדה: "רק השבוע הייתה במקום הצעת נישואים"

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: "באים הרבה, אבל אני אף פעם לא מצלם אותם ומפרסם את שמם. מכבד את פרטיותם"

*הייחוד של המקום: 16 סוגי סלטים, וגם טריות וניקיון

*מחירים: שיפוד שקדים — 35, קבב — 26, כבד עוף — 26, סטייק פרגית — 75, סטייק אנטריקוט — 110, סלטי הבית —  18 או 30 לאוכלי סלטים בלבד, צ'יפס גדול — 33, מנת חומוס עם טחינה — 30. 

איוטאיה

להיות בהוד השרון ולהרגיש בתאילנד: פאד תאי ובננה לוטי הכי אותנטיים שתמצאו כאן.

איוטאיה. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: מבוא קדם 12, הוד השרון

*בעלים: צמרת אריאלי

*ותק: שבע שנים. את המסעדה פתחה צמרת אריאלי, שעלתה מתאילנד. בימים ההם, לא היו כלל מסעדות בסגנון באזור

*המנה הכי מבוקשת: פאד תאי

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: לאוהבי החריף, צמרת ממליצה על מנת הקארי הירוק

*סיפור בלתי נשכח שקרה במסעדה: "תמיד אני מופתעת מהאנשים שבאים למסעדה: אנשים מהטלוויזיה, לקוחות שמגיעים מירושלים, מאילת ומהעמק. הם באים מרחוק וזה כיף לשמוע כל פעם מחדש"

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: הרשימה ארוכה, אבל גם כאן, בעלי המקום לא ממהרים לחשוף שמות

*הייחוד של המקום: צמרת מבשלת על פי מתכונים מבית ילדותה בתאילנד, ומנסה להישאר קרובה ככל האפשר למטבח התאילנדי האותנטי

*מחירים: רבים ממחירי המנות תלויות בתוספת הבשרית: טופו, עוף, בקר או שרימפס. סלט פפאיה ("סום טאם") — 35, מרק טום יאם עוף — 55, תבשיל קארי ירוק עם חצילים תאילנדיים עם טופו — 50, או עם שרימפס — 70, פאד תאי בקר — 60. בגזרת הקינוחים: בננה לוטי עם גלידה — 45. 

 רוברטה"ס בורגר

נפתחה בתוך שכונת מגורים בהרצליה. כאן תמצאו צ'יפס בגרסת שעועית ירוקה מטוגנת.

רוברטה"ס בורגר. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: בילינסון 1, הרצליה

*בעלים: עידו פיינר

*ותק: ארבעה חודשים ברזומה. עידו פיינר הוא שף ידוע בתעשייה, שעומד בראש מסעדת רוברטה וינצ'י בפרדס חנה. לשאלה המתבקשת מדוע לפתוח דווקא בלב שכונת מגורים בהרצליה, התקבלה תשובה פשוטה: "עניין אותי"

*המנה הכי מבוקשת: צ'יזבורגר

המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: שעועית ירוקה מטוגנת, תוצר של תהליכי ניסוי וטעייה, שהבשילו לכדי תחליף ראוי לצ'יפס המוכר

*סיפור בלתי נשכח שקרה במסעדה: פחות בלתי ישכח, יותר בלתי ייאמן. קרניבורים מושבעים שמגיעים להמבורגריה, בוחרים לפעמים להזמין דווקא את אחת מהאופציות הטבעוניות: או המבורגר פטריות, או המבורגר שניצל-זוקיני

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: "שמות גדולים, אבל מעדיף לשמור על פרטיותם"

*הייחוד של המקום: בימים שבהם המבורגריות צצות כמו פטריות אחרי הגשם, מספק עידו תשובה פשוטה וקולעת: "הקפדה ותשומת לב"

*מחירים: המבורגר קלאסי — 48, צ'יזבורגר גאודה — 55, רוברטה'ס בורגר עם נתחי טלה, שניצל גבינה, איולי תוצרת השף, חסה ובצל מטוגן — 75, כריך שורט ריב מפורק — 52, ההמבורגרים הטבעוניים — 45, בגזרת התוספות: בין 19 ל-21. 

 פיצה שעורה

הפיצרייה שנפתחה בשכונת קריית שרת ברעננה פתחה את דלתה באחרונה גם לטבעונים.

פיצה שעורה. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: גאולה 18, רעננה

*בעלים: דניאל גימאני

*ותק: שבע שנים שהתנורים במקום עובדים ומוציאים פיצות איכותיות

*המנה הכי מבוקשת: שמה של מנת הזיווה נודע למרחקים. לפני כמה חודשים נוספה אופציה: פיצה עם גבינה טבעונית של חברת עדיקא — מנה שזוכה לאהדה רבה מצד הקהל הטבעוני

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: דניאל הבעלים ממליץ על שילוב תוספות מקורי לפיצה: ביצה, בולגרית ושיפקה

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: אבי מלר

*הייחוד של המקום: "השירות והמחירים"

*מחירים: מגש פיצה שלם — 35, מחיר תוספת למגש — 6. 

 ג'קו דגים

כי איפה עוד תמצאו ארוחת דגים (טריים!) ב-49 שקלים? אפילו יעל בר זוהר התאהבה.

ג'קו דגים. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: החרש 8 נווה מגן (מתחם המוסכים), רמת השרון

*ותק: ארבע שנים וחצי

*המנה הכי מבוקשת: הגלאיה של ניסים (מיקס פירות ים) ולברק בתנור

*המנה שהבעלים ממליץ ללקוחות לנסות: ג'מבו שרימפס

*סיפור בלתי נשכח שקרה במסעדה: "כשהנשיא לשעבר פרס הגיע, השב"כ הגיע קודם כול לבדוק את המקום, לראות מי העובדים. פרס התיישב ליד שולחן רגיל עם חברים, וכולם ניגשו להצטלם אתו".

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: שמעון פרס ז"ל, הפסלת רזיה גרשון, אמנון אברמוביץ, שי שטרן, יעל בר זוהר, עדי אשכנזי, גברי בנאי, ירמי קפלן

*הייחוד של המקום: רק דגים טריים, אין דגים קפואים

*מחירים: ארוחה עסקית (א'-ד' כל היום) — 49, חריימה — 49, בורי 700 גרם — 69, קלמארי — 69, מושט ג'מבו — 69, הגלאיה של ניסים — 85, לברק בתנור — 90-85. 

 סנדוויץ' סעדיה

שמו של הסנדוויץ' עם הנקניקייה והביצה יצא למרחוק. הסוד: טעם של בית.

סנדוויץ' סעדיה. צילום: אסף פרידמן

*מיקום: ויצמן 127, כפר סבא

*בעלים: ישי צנעני

*ותק: המקום נפתח בשנת 1970 על ידי סעדיה ז"ל. כיום, מנהל אותו בנו ישי

*המנה הכי מבוקשת: המקום מציע מנה אחת מנצחת: נקניקיות בלחמניה עם ביצה פרוסה, ירקות ורוטבי חריף וחרדל שישי מכין במו ידיו. המנה נשמעת פשוטה לכאורה, אך נדירה בטעמיה, ובעקבותיה מגיע קהל מעריצים על בסיס שבועי

*מפורסמים שמגיעים לאכול כאן: אלי טביב ויצחק שום הם רק חלק מרשימה ארוכה

*הייחוד של המקום: "בית", עונה ישי, ומסכם בתשובתו את המהות של הדוכן הקטן

מחירים: סנדוויץ עם ביצה ונקניקיות — 26.